Hud

Hudvårdsrutin – Så tar du hand om ditt ansikte.

Håll din hy i toppskick genom att ta hand om den med rätt hudvårdsprodukter och ansiktsrutiner. Sköter du den på rätt sätt med återfuktning och skydd så belönas du med en välmående och frisk hy som kommer skina!

Är man helt ny och inte riktigt vet var man ska börja så hjälper vi dig med denna guide i djungeln genom att reda ut begrepp och i vilken ordning produkterna ska användas.

 

Ansiktsrengöring

En ansiktsrengöring används för att tvätta bort smink och smuts från huden. Rengöringen tvättar bort det överskott av talg och svett och annat som kan täppa till porerna. Rengöringen finns i flera former, men vanligast är i form av gel, lotion och olja. Häll en klick i handen och massera ut i cirkelrörelser över hals, dekolletage och ansikte. När du känner att du täckt ditt ansikte kan du skölja av med ljummet vatten.

Använd en ansiktsrengöring som är skonsam för ansiktet. Vi rekommenderar t.ex. Naobay Ecocert Oxygenating Foam Cleanser som är en effektiv rengöring som i skumform berikad med aloe vera och kamomilleextrakt, extra skonsam för kombinationshy eller känslig hy.

 

Ansiktsvatten

Efter att du rengjort ditt ansikte kan du med fördel använda ett ansiktsvatten, som tar bort sminkrester och neutraliserar huden. Det finns flera olika ansiktsvatten med olika egenskaper. Det kan t.ex. vara återfuktande, lugnande eller porsammandragande.

Vi rekommenderar Naobay Calming Face Toner – en populär produkt som är både mild och lugn i sitt slag. Med detta ansiktsvatten tar du effektivt bort föroreningar från din hy samtidigt som du rengör huden. Denna innovativa toner kombinerar fyra hudvårdande faktorer i ett kraftfullt elixir som rengör, tonar, lugnar och detoxar.

 

Peeling och skrubb

En till två gånger i veckan kan du med fördel peela din hud men en ansiktspeeling. Peelingen rengör huden på djupet, genom att ta bort döda hudceller ser den till att du får mer lyster i huden. Var försiktig att inte använda en kroppspeeling i ansiktet, då kornen i peelingen generellt är grövre och kan irritera huden i ansiktet som är känsligare än övriga kroppen.

Vi rekommenderar Decleor Prolagene Lift & Brighten Peeling Gel som är en mjökgörande peeling speciellt framtagen för att motarbeta åldersteckenså som fina linjer och rynkor. Peelingen ökar blodcirkulationen och passar dig med mogen hud.

 

Ansiktsmask

Vill du lyxa till det så är en ansiktsmask perfekt att applicera efter rengöring och peeling. Det finns olika typer av masker, fuktighetsmasker och lermasker. beroende på hudtyp så brukar 1-2 gånger i veckan vara lagom att applicera masken. Masken smörjs ut eller appliceras på ansiktet, och verkningstiden brukar vara 15-20 minuter, men det finns även nattmasker, så se till att följa instruktionerna på just din ansiktsmask.  En ansiktsmask tillför näring, fukt och vård till din hy och ger ditt ansikte en intensivkur.

Vi rekommenderar Decleor Aroma Purete 2in1 Purifying & Exfoliating Mask som är en riktigt lyxig ansiktsmask som rengör på djupet samtidigt som den peelar din hy och ger dig en underbar lyster.

 

Ansiktsserum

Ett ansiktsserum kan med fördel appliceras på huden efter rengöring medan den fortfarande är fuktig. Ett serum brukar vara fullproppat av fuktighetsgivande ingredienser för att hjälpa huden behålla fukt. Det finns flera olika typer av serum beroende på hudtyp, för acne-hud, torr hud, känslig hud mm. Ett serum kan användas i samband med din hudvårdsrutin, men är det ett starkare serum bör du undvika att använda det varje dag, utan låta din hy vila lite emellanåt.

Ansiktskräm

Avsluta din hudvårdsrutin med att tillsätta en återfuktande ansiktskräm eller olja i ditt ansikte. Detta är ett av de viktigaste stegen i din dagliga hudvårdsrutin. Ansiktskrämen återfuktar samtidigt som den ger vård och lägger en ”barriär” mot luft och miljögifter. En ansiktskräm innehåller ofta flera vårdande ingredienser som gör huden mjuk och smidig samtidigt som den skyddar mot förtida ålderstecken. Det finns fler olika ansiktskrämer; känslig, torr, fet eller normal hud – se till att välja en som passar just din hudtyp.

Vi har flera fantastiska ansiktskrämer i vårt sortiment. Våran favorit är Clarins Multi-Active Night Cream Normal To Combination Skin.

One thought on “Hudvårdsrutin – Så tar du hand om ditt ansikte.

  1. Rebecca Berg skriver:

    Tack för bra hudvårdsguide! Jag har ganska tunn och känlig hud, och har svårt att hitta en peeling som passar. Varje gång jag använt peeling tidigare så flammar min hud upp och blir rosa efteråt.. Vilken rekommenderar ni om man vill ha någon skonsammare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *